Kari Paakkunainen
Konsultti ja rekisteröity jääkiekkoagentti
YJEAT15, UMA12
OTA YHTEYTTÄ
p. 040 703 1332
Ensimmäinen tapaaminen aina ilmainen. Konsultointi alkaen 150€.

Jääkiekkoagentin valinta

Kari-jaakiekkoa

Aluksi tietoja itsestäni jääkiekon agenttitoimintaan liittyen:

  • Olen tullut mukaan jääkiekko businekseen kaudella 1997-98.
  • Pisimpään eli 15 vuotta olen toiminut jääkiekon agenttitoimistossa junior- ja seniorpelaaja -scouttina.
  • Tällä kaudella olen toiminut rekisteröitynä jääkiekkoagenttina.
  • Lisätietoja linkistä, www.karipaakkunainen.fi

Jääkiekkoagentin valinta nuoren pelaajan ja perheen näkökulmasta.

Mikä on tärkeintä nuorelle pelaajalle ja hänen perheelleen agenttia valittaessa?

Agentin on oltava aidosti kiinnostunut pelaajan auttamisesta, niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä pelaajan uran aikana.

Parhaat agentit erottuvat, koska suurin osa agenteista unohtaa pelaajansa, kun pelaajan urakehitys ei olekaan aivan se kuin on odotettu. Juuri tällöin pelaaja tarvitsee oikeasti agenttia.

Parhaat agentit valitsevat itse pelaajansa ja uskovat heihin. Kun usko pelaajaan loppuu, siitä tulisi kertoa suoraan pelaajalle.

Harmikseni olen huomannut, että suurin osa agenteista vain hylkää pelaajansa (ei vastata pelaajan soittoihin tai maileihin), kun usko pelaajaan loppuu.

Miten perhe löytää parhaan agentin?

Agentin löytää mielestäni parhaiten nuorten pelaajien suositusten kautta, eikä huippupelaajien suositusten kautta, kuten yleensä tehdään. Nuori pelaaja, jolla on ollut agentti 1-3 vuotta, voi jo antaa suosituksen omasta agentistaan, joko positiivisen tai negatiivisen.

Kun nuori pelaaja pelaa paremmin ja paremmin, sitä useammat agentit ovat pelaajan vanhempiin yhteydessä. 

Vanhemmat ovat tietysti ihmeissään, mitä pitäisi tehdä…
Neuvoni on, jos agentti on toiminut yli 10 vuotta alalla ja häneltä löytyy nuoria samankaltaisia (ikä, pelipaikka ja joukkue) pelaajia, kannattaa hänet tavata.

Kun tapaatte agentin, kannattaa kysyä, miksi juuri hän olisi paras agentti teidän pojallenne.

Agentin puheesta huomaatte, onko hän seurannut poikanne kehitystä jo pidempään ja uskooko hän aidosti teidän yhteistyön onnistumiseen. Tärkeää on myös se, että agentti tuo lisäarvoa teidän pojallenne. Se voi olla esim. agentin ammattitaito (jääkiekko, esim. referenssit) tai hyvät yhteistyökumppanit, joiden kanssa poikanne ura etenee kohti tavoitetta.

Mielestäni seuraavan tyyppiset vastaukset eivät ole teidän kannaltanne lisäarvoa tuottavia: Tule meille, koska saat meiltä ulkomaan matkan Kanadaan tai USA:an ja hankimme sinulle mailoja sekä varusteita jne.

Viimeisenä ja tärkeimpänä tulee jääkiekkoagenttien toimintaa Suomessa valvovan pelaajayhdistyksen (www.sjry.fi) sääntö, että pelaajan tulee olla täyttänyt 15 vuotta ennen kuin häneen saa olla yhteydessä agentin toimesta.

Olkaa tämän säännön kanssa todella tarkkana ja mikäli agentti on teihin yhteydessä ennen poikanne 15 vuotispäivää, mainitkaa tästä ikäsäännöstä ja kehottakaa häntä palaamaan asiaan. Samassa yhteydessä ottakaa talteen agentin nimi, sekä yritys, jonka lukuun agentti tekee töitä. 

Jos agentti lähestyy teitä jo poikanne 15v syntymäpäivänä, tavatkaa hänet ehdottomasti. Agentti on varmasti tällöin tosissaan, koska hän oli huomioinut ja merkinnyt kalenteriinsa pojan syntymäpäivän.

Muistakaa aina, kun agentti on teihin yhteydessä, ottaa talteen hänen yhteystietonsa (yrityksen nimi, henkilön nimi ja nettisivujen osoite).

Vastaan mielelläni kysymyksiin asiaan liittyen,
Kari Paakkunainen p. 040 7031332 tai kari@karipaakkunainen.fi