Kari Paakkunainen
Konsultti ja rekisteröity jääkiekkoagentti
YJEAT15, UMA12
OTA YHTEYTTÄ
p. 040 703 1332
Ensimmäinen tapaaminen aina ilmainen. Konsultointi alkaen 150€.

Kirjoitus verkostoitumisesta

Aluksi taustaa verkostoitumisesta (lainaus wikipediasta), jonka jälkeen käyn läpi verkostoja, joissa olen ollut tai olen vieläkin mukana.

”Nykyinen verkostoitumisen korostaminen liittyy työ- ja toimintakulttuurien muutoksiin. Enää keskeinen tieto omalla alalla ei löydy pelkästään oman organisaation sisältä vaan tarvitaan ihmisten välisiä suhteita yli organisaatiorajojen. Verkostoituminen on myös verkkososiaalisuuden keskeisiä toimintamuotoja – eihän verkkoon yksin huutelu ole kovin motivoivaa ja mielekästä. Ihmiset muodostavat eri verkkopalveluiden kautta yhteyksiä toisiinsa eri tavoin: monissa palveluissa kontakteja lisätään Follow/Seuraa-painikkeilla tai lähettämällä kaveripyyntöjä.”

Tässä blogikirjoituksessa keskityn Suomessa toimiviin verkostoihin, joissa ihmiset fyysisesti kohtaavat toisensa.

Muutamia tunnetuimpia verkostoja joista minulla on kokemusta:

Www.buso.fi, tässä verkostossa isompien yritysten johtohenkilöt tapaavat ja verkostoituvat kerran kuukaudessa.

Www.bni.fi, tässä verkostossa tapaat lähinnä pienempien yritysten myynnin henkilöitä. Mukana myös muutamia isompia yrityksiä.

Www.mma.fi, Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten kattojärjestö sekä www.yrittajat.fi, Suomen Yrittäjien kattojärjestö järjestävät koulutuksia ja seminaareja jäsenilleen jäsenmaksua vastaan.

Www.suositus.fi, uusi verkosto, jonka olen perustanut huhtikuun 2016 alussa. Verkostoon olen kutsunut businesstuttaviani ja ystäviäni.

Miten valitset itsellesi ja yrityksellesi sopivimmat verkostot?

Käy tutustumassa eri verkostojen nettisivuihin ja lue arvosteluja. Jos löydät verkostojen nettisivuilta tuttuja yrityksiä tai henkilöitä, kysy heidän mielipidettään verkostosta/verkostoista.

Aluksi kannattaa käydä laajalla skaalalla verkostotapaamisissa. Kun saat verkostotapaamisista kokemuksia, voit supistaa skaalaa ja valita itsellesi parhaiten sopivimmat verkostot.

Kun olet mukana verkostoitumistapahtumissa, muista ottaa riittävästi käyntikortteja mukaan.

Mieti, miksi menet verkostoitumistapaamiseen?

  • Mikä on se lisäarvo omalle toiminnalleni ja yritykselleni, minkä tästä tapahtumasta saan?
  • Opettele oman toimintasi hissipuheet 15, 30 ja 60 sekunttia.
  • Keskustele verkostotapahtumassa eri ihmisten kanssa 3-6 minuuttia.
  • Anna ja pyydä aina käyntikortti tapaamiltasi ihmisiltä.

Harrastuksiin liittyvistä verkostoista minulla on kokemusta jääkiekosta (jääkiekon agentti-/scouting -toiminta ja pelaaminen eri joukkueissa), oman jääkiekkojoukkueen vetämisestä sekä golfista.

Harrastusten kautta tulevat yhteydet ovat useimmiten läheisempiä ja tuottavampia kuin muut businessverkostot. Tämä johtuu varmastikin siitä, että kun ihmiset ovat vapaalla harrastustensa parissa ja positiivisella mielellä, niin silloin keskustelut ovat syvällisempiä.

Mielestäni verkoistoissa pitää ja kannattaa olla mukana, koska se on yksi parhaista uusasiakashankinnan väylistä.

Vastaan mielelläni kysymyksiin aiheeseen liittyen, 
Kari Paakkunainen p. 040 7031332 tai kari@karipaakkunainen.fi