Kari Paakkunainen
Konsultti ja rekisteröity jääkiekkoagentti
YJEAT15, UMA12
OTA YHTEYTTÄ
p. 040 703 1332
Ensimmäinen tapaaminen aina ilmainen. Konsultointi alkaen 150€.

Ole aidosti kiinnostunut toisista

Tunnetko ihmisiä, jotka yrittävät läpi elämänsä saada muita kiinnostumaan itsestään? Mutta eihän se onnistu. Ihmiset eivät ole kiinnostuneita sinusta vaan itsestään.

Tässä esimerkkinä koira, joka ei ole lukenut yhtään psykologian kirjaa. Sen ei ole tarvinnut, koska jokin sisäinen vaisto kertoo sille, että pitää olla aidosti kiinnostunut toisista.

Oletko koskaan miettinyt, että koira on ainoa eläin, jonka ei tarvitse tehdä työtä elääkseen? Kanan on munittava munia, lehmä antaa maitoa ja kanarialintu laulaa. Koiran ei tarvitse muuta kuin antaa rakkautta.

Ihmisiset joilla on koira, tietävät miten iloisena häntää heiluttain se tulee sinua vastaan ovelle joka ikinen kerta, kun tulet kotiin, pyytämättä sinulta mitään.

Tiedätkö mikä on käytetyin sana puhelinkeskusteluissa? Arvasitkin jo varmaan ”minä”.
Entä sitten, kun näet ryhmävalokuvan, jossa olet itse mukana, ketä katsot ensin?

Otan esimerkin. Olin nuorena myyntimiehenä yrityksessä, joka myi autopuhelimia. Menin vanhan asiaakkaani luokse hakemaan niin sanottua varmaa tilausta. Mitä tapahtuikaan? Yrittäjä näytti minulle ovea ja sanoi, ettei hän ole enää kiinnostunut yrityksemme tuotteista. Ihmettelin, että mitä olikaan tapahtunut. Olin menetellyt aina oppimieni ohjeiden mukaisesti, joista yhtenä tärkeimpänä oli kaikkien ihmisten huomioiminen samanarvoisina. Kaksi päivää myöhemmin yrittäjä soitti minulle, että voisinko tulla kuitenkin käymään. Menin liikkeeseen ja yrittäjä tilasi minulta kaksi kertaa enemmän autopuhelimia kuin tavallisesti. Kysyin häneltä yllättyneenä, mitä oli tapahtunut lähtöni jälkeen? Yrittäjä osoitti yhtä myyjää kaupassa ja sanoi että myyjä oli lähtöni jälkeen tullut sanomaan hänelle, että olen yksi harvoista myyntiedustajista, joka tervehtii tiskin takana seisovia myyjiä. Hän oli voimakkaasti puhunut puolestani.

Jos haluat saada ystäviä, tervehdi ihmisiä eloisasti ja innostuneesti. Kun joku soittaa sinulle, vastaa äänensävyllä, joka kuvastaa selvästi kuinka mieluisa saamasi soitto on.

Jos haluat toisten pitävän sinusta, jos haluat kehittää todellisia ystävyyssuhteita, jos haluat auttaa muita samalla kun autat itseäsi, pidä mielessä tämä periaate ”kiinnostu toisista aidosti”.

Aito kiinnostus lähimmäistäsi kohtaan palkitaan aina. Ei muuta kuin toteuttamaan sitä heti.

Vastaan mielelläni kysymyksiin aiheeseen liittyen,
 Kari Paakkunainen p. 040 7031332 tai kari@karipaakkunainen.fi