Kari Paakkunainen
Konsultti ja rekisteröity jääkiekkoagentti
YJEAT15, UMA12
OTA YHTEYTTÄ
p. 040 703 1332
Ensimmäinen tapaaminen aina ilmainen. Konsultointi alkaen 150€.

Suositteleminen

Olen sitä mieltä, että tänä päivänä tarvitaan suosittelemista ja suosittelijoita, jotta pääset tekemään hyviä/parempia kauppoja ja sopimuksia asiakkaidesi kanssa.

Kun suosittelet muita ja hoidat oman duunisi hyvin, niin sinua suositellaan automaattisesti. Eli ilman, että edes pyydät suositusta keneltäkään. Ei ole missään nimessä väärin pyytää asiakkailtasi suosituksia, jos he ovat kokeneet palvelusi hyväksi.

Mitä on suositteleminen?

On tärkeää erottaa toisistaan suositteleminen ja liidien antaminen. Niistä puhutaan tosi usein kuin ne olisivat täysin sama asia. Ne eivät todellakaan ole sitä. Liidin voisi määrittää vaikka potenttiaaliseksi vinkiksi mahdollisesta asiakkuudesta. Suositus taas on valmisteltu yhteydenotto asiakkaalle.

Tässä esimerkkini viime viikolta.

Puhuin puhelimessa yrittäjäkaverini kanssa joka on muuttamassa kesällä Espooseen. Kun olimme saaneet business -asiamme hoidettua. Kysyin, että onko hän jo valinnut välittäjän, joka etsisi hänelle asunnon Espoosta? Sitä hän ei vielä ollut tehnyt. Kysyin häneltä, että sopisiko jos hyvä kaverini alan ammattilaisena ottaa häneen yhteyttä. Tunnen välittäjän useiden vuosien ajalta ja tiedän, että hän osaa hommansa. Olemme tehneet hyvää yhteistyötä asuntoasioissa. Tämän jälkeen lähetin ostajaehdokkaan numeron välittäjälle ja tästä he pääsevät jatkamaan sitten yhdessä eteenpäin. Eli tämä on suositus.

Miten aloitan suosittelemisen?

Yksi tapa aloittaa suositteleminen voisi olla, vaikka tämä?

Tee muille palveluksia. Listaa omat asiakkaasi ja mieti keiden tuntemiesi palveluntarjoajien palveluista olisi toisille hyötyä. Lähetä mailiä muutamalle asiakkaallesi ja suosittele heille muiden tekijöiden palveluita. Sekä asiakkaasi ja suosittelemasi yrittäjä tulevat onnellisiksi ja he todennäköisesti suosittelevat sinua myös muille. Muiden suositteleminen antaa sinusta rehellisen kuvan. Jos asiakkaasi kaipaa palvelua, jonka tiedät jonkun muun osaavan paremmin, suosittele ehdottomasti tätä tekijää. Asiakkaasi ymmärtää välittömästi, että haluat ensijaisesti hänen parastaan. Näin luot asiakssuhteisiin pysyvää luottamusta ja asiakassuhteesi pitenevät.

Ei muuta kuin suosittelemaan.

Lisätietoja suosittelemiseen liittyen Karilta p. 040-7031332 tai kari@karipaakkunainen.fi